ביטול הליך חדלות פירעון (ביטול פשיטת רגל) יכול להתבצע ב 3 מקרים שונים:
- כאשר הממונה על חדלות פירעון מבקש לסיים את ההליך.
- כאשר נושה מגיש את הבקשה.
- כאשר החייב מבקש לבטל את ההליך.
לפני שנרחיב את הדיון, חשוב לנו להדגיש כי אין להקל ראש בנושא של חדלות פירעון. לפני שנכנסים להליך, חשוב להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל על מנת להבין את כל המשמעויות של ההליך. אנו יודעים כי ישנו מידע רב באינטרנט, אך חשוב לבדוק את הנסיבות האישיות של החייב. עורך דין חדלות פירעון מאור לוי מעניק לכם את כל הסיוע המשפטי בכל מה שקשור לפשיטת רגל של יחיד כמו גם פשיטת רגל של חברה.
ביטול הליך חדלות פירעון
בקשת ביטול פשיטת רגל על ידי הנושה – ישנם מקרים בהם נושה רואה את עצמו כנפגע מההליך. למשל אולי כאשר יש בידו מידע כי החייב מסתיר נכסים ומנסה לנצל לרעה את ההליך. את הבקשה יש להגיש לבית המשפט תוך 45 יום מהיום שפורסמה ההודעה על מתן הצו.
חשוב מאוד לעשות זאת בעזרתם של עורכי דיו חדלות פירעון, זאת בגלל הצורך בהגשת הנימוקים והאסמכתאות התומכות בהן. כמו כן תמיד נדרש תצהיר מאומת על ידי עורך דין.
החייב יכול להגיש תגובה בתוך 10 ימים, ובית המשפט ינהל דיון בנושא. אך כבר לאחר הגשת הבקשה בית המשפט יכול להחליט האם לעכב את תוקף הצו, כלומר עוד בטרם עריכת הדיון. דיון יקבע בהקדם האפשרי, ובו בית המשפט. יכריע האם לאשר את הבקשה או לדחות את הבקשה.
ביטול על ידי החייב – גם החייב יכול לבקש את ביטול ההליך, זאת בתנאי שהדבר נעשה בטרם ניתן צו הפטר. חשוב להבין שני דברים משמעותיים, הראשון הוא שאם הבקשה מתקבלת המצב חוזר לקדמותו. כלומר מייד תמצאו את עצמכם מתמודדים עם הליכי גבייה. שנית הבקשה תתקבל רק אם בית המשפט ישתכנע כי אתם פועלים מתוך תום לב והנסיבות שהביאו אתכם להגיש את הבקשה אינן קיימות.
במידה וכבר ניתן צו הפטר, הדבר בעייתי יותר ומתאפשר רק במקרים חריגים.
ביטול על ידי הממונה על חדלות פירעון – הליך חדלות פירעון הוא מחויבות גדולה הדורשת שיתוף פעולה עם הממונה והגשת דוחות. זהו לא הליך שנועד לאפשר התחמקות מחובות או מעשים לא חוקיים. ולכן, במידה ואין שיתוף פעולה או שהחייב פועל בניגוד לחוק, הממונה על חדלות פירעון יכול לבקש לסיים את ההליך.
חזרה להליך חדלות פירעון שבוטל
ביטול הליך חדלות פירעון מחזיר את המצב לקדמותו. יש לשלם את כל החובות, וזוהי חזרה של הליכי הגבייה הכוללים מגבלות שונות. יתר על כן, החייב צפוי לעמוד בדרישות תשלום נוספות של הוצאות משפט עבור הנושים.
ולכן, כאשר ההליך בוטל נשאלת השאלה מה אפשר לעשות בשביל לחזור להליך. הדבר אפשרי, אך כמו תמיד החשש הוא שישנו ניצול לרעה. על פי פסיקות בית המשפט, יש צורך בתקופת צינון עד לפתיחת הליך חדש. בית המשפט מסביר כי כאשר ניתן לפתוח באופן מיידי בהליך חדש, בעצם אין משמעות לביטול ההליך. וזוהי כמובן פרצה שתאפשר ניצול לרעה.
תקופת הצינון היא תקופה של בין שנה לשנה וחצי, ובמקרים חמורים היא יכולה להימשך עד שנתיים. הסמכות לקבוע את תקופת הצינון נמצאת אצל הממונה על חדלות פירעון, ובמידה והוגש ערעור בית המשפט הוא זה אשר יחליט.
משך תקופת הצינון יקבע בהתאם למחדלים של החייב. למשל האם מדובר במחדל בודד או מחדלים רבים. האם זוהי תופעה החוזרת על עצמה. כיצד הדבר פוגע בנושים. האם נוצרו חובות חדשים לאחר ביטול ההליך, והאם נוצרו בתום לב.
תקופת הצינון היא תקופה קשה להתמודדות, ותצטרכו עזרה משפטית של עורך דין לענייני חובות. עורך הדין יוכל לעשות את כל המאמצים על מנת להפחית את תקופת הצינון, ובמקביל להגיש בקשות שונות על מנת לנסות להרוויח זמן ולהדוף את כל הליכי הגבייה עד שתוכלו לחזור אל הליך חדלות הפירעון.
מראש אנו ממליצים להתייחס להליך ברצינות, ולא לתת לממונה על חדלות פירעון סיבות לבטל את ההליך.
ביטול פשיטת רגל
אם ברצונכם לבטל את פשיטת הרגל, או שהבקשה הוגשה על ידי אחד הנושים או הממונה על חדלות פירעון – אל תאבדו זמן. יש לפנות אל עורך דין פשיטת רגל ולהגיש התנגדות מנומקת לבית המשפט.
עורך הדין מאור לוי עומד לשירותכם בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. למשרדינו ניסיון רב בהסדרת חובות, הליכי הוצאה לפועל וניהול משא ומתן מול נושים, מחיקת חוב לבנק, ביטול הליכים בהוצאה לפועל ועוד. אנו יודעים לנתח כל מצב, ולמצוא פתרונות יצירתיים לסגירת החובות.
עו"ד מאור לוי בפייסבוק | בלינקדין | באינסטגרם
ביטול הליך חדלות פירעון | ביטול פשיטת רגל