אם הגעת לדף זה, כנראה שאתה זקוק לייעוץ עורך דין הוצאה לפועל אשר בקיא בתחום.
חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז – 1967 (להלן: "חוק ההוצאה לפועל") הינו חוק ישן שנחקק לפני למעלה מ-50 שנה במטרה להקים מערכת אפקטיבית בדמות לשכת ההוצאה לפועל המשמשת כזרוע מבצעת של הרשות השופטת לצורך ביצוע ואכיפה של פסקי דין ושטרות (שיקים, שטרי חוב, שטר משכנתא, ערבויות וכיו"ב) באופן חוקי ויעיל ביותר ומנגד לאפשר את שמירת כבודם של החייבים וליתן בידם ההגנות והאפשרויות לסילוק החוב באופן זה שלא יאפשר את רמיסת זכויותיהם.
חוק ההוצאה לפועל ותקנותיו זוכים מפעם לפעם לתיקונים שונים מטעם המחוקק בניסיון וכוונה לעדכן ולהתאים את חוק ההוצאה לפועל ותקנותיו לעולם העסקי המודרני וזו הסיבה שמומלץ לכם בטרם נקיטת כל פעולה ראשונה (זוכים וחייבים כאחד) לפנות לעורך דין הוצאה לפועל אשר מכיר את תחום חדלות הפירעון ומאורע בשינויי החקיקה והפסיקה.
נבהיר, כי חוק ההוצאה לפועל איננו מבחין בין אזרחים ישראליים השוהים בארץ לבין אלו השוהים בחו"ל בין אם המדובר בזוכה או בחייב ולא מבחין בין חייבים וזוכים המצויים במאסר עקב עבירות פליליות.
עורך דין מאור לוי הינו עורך דין העוסק ככלל בהליכי חדלות פירעון, ובפרט בהליכי הוצאה לפועל, תוך כך שייצג זוכים (מוסדיים, חברות ופרטיים) וכן חייבים וחברות שנקלעו לקשיים כלכליים.
בנוסף, עורך דין הוצאה לפועל, עו"ד מאור לוי, בעל ניסיון בייצוג זוכות וחייבים בהליכי מזונות המתנהלים בהוצאה לפועל וכן בליווי וייצוג הליכי פינוי מדירה על כל המשתמע מכך באמצעות לשכות ההוצאה לפועל השונות.
עורך דין הוצאה לפועל המייצג חייבים יכול לסייע בפן המיידי לפתרון בעיות דחופות, כגון:
- ביטול צו עיקול משכורת;
- ביטול צו עיקול זכויות פנסיוניות ביטול צו עיקול חשבון בנק;
- ביטול הגבלה על קבלה או חידוש רישיון נהיגה;
- ביטול הגבלת עיכוב יציאה מן הארץ;
- ביטול הגבלה על קבלה' החזקה או הארכת תוקף של דרכון ישראלי או תעודת מעבר;
- הכנת חייבים לחקירת יכולת.
- ביטול צו עיקול מיטלטלין;
כמו כן, עורך דין הוצאה לפועל המייצג חייבים בעלי מס' תיקים פתוחים, יכול ורצוי שיסייע ללקוחותיו בבניית האסטרטגיה הנכונה והמתאימה למידותיו השונות של כל לקוח לצורך סילוק ומחיקת החובות, כך שבפועל תיקי ההוצאה לפועל ייסגרו.
מנגד, עורך דין הוצאה לפועל המייצג זוכים יכול לסייע ללקוחותיו לגבות את הכספים המגיעים להם או להוביל לביצוע פסק דין שניתן לטובתם באופן מהיר ויעיל באמצעות הכלים הפרקטיים הקיימים בהוצאה לפועל, כגון:
- זימון חייב לחקירת יכולת בפני רשם ההוצאה לפועל;
- הטלת עיקולים ומימוש כספים וזכויות של חייבים בחשבונות הבנק, אצל המעסיק, בחברות ביטוח השונות ועוד;
- קבלת צווי מידע אודות החייב;
- הטלת הגבלות (בחלוף חצי שנה מביצוע מסירת האזהרה) על קבלה או חידוש רישיון נהיגה,
- עיכוב יציאה מן הארץ, הגבלה על קבלה, החזקה או הארכת תוקף של דרכון ישראלי, הגבלה על ייסוד חברה או כהונה בתפקיד בחברה, הגבלה על שימוש בכרטיסי חיוב.
ריכזנו לכם במאמר זה מס' שאלות ותשובות אשר עשוי להיות לכם בהם תועלת מיידית להבנת המצב בו אתם מצויים, וככל שיש לכם שאלות נוספות הדורשות מענה אישי ובדיקה מקיפה של עורך דין הוצאה לפועל, הנכם מוזמנים להשאיר את פרטיכם באתר ואנו נשוב אליכם בהקדם האפשרי בניסיון לסייע לכם להשיג את התוצאה הרצויה:
שאלות חייבים לעורך דין הוצאה לפועל:
ש. להפתעתי ניסיתי למשוך כסף מחשבון הבנק, ונודע לי כי הוטל עיקול על כספיי בחשבון בגין תיק הוצאה לפועל שלא ידעתי על קיומו, האם ניתן להסיר את העיקול?
ת. תחילה נשיב בחיוב, ניתן לבטל עיקול שהוטל על חשבון הבנק. שאלה רחבה יותר ובעלת משמעות גדולה יותר שיכולה לסייע בביטול העיקול, הינה האם אתה או בני משפחתך המתגוררים עמך (בהיסח הדעת) קיבלתם אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל בגין התיק שנפתח כנגדכם והתעלמתם? ככל שהתשובה לכך שלילית, הרי שזו עילה לביטול כלל העיקולים וההליכים שננקטו כנגדך בתיק ההוצאה לפועל.
ש. יש לי חובות ל-4 נושים שונים, ביניהם בנקים וחברות כרטיסי אשראי, האם ניתן להגיע להסדר כולל מול הנושים?
ת. כן, ניתן להגיע להסדר פרטני עם כל נושה ונושה ואף ניתן לנסות ולהגיע להסדר עם כלל הנושים. יש חשיבות מכרעת לגובה החובות, שכן אף אם הנושים מסרבים להגיע להסדר, הרי שניתן לבקש לפרוס את החובות בתשלומים (בהתאם לתנאים המפורטים בסעיף 69ג' לחוק ההוצאה לפועל) וזאת לאחר שהוכח בחקירת יכולת שתתבצע ע"י רשם ההוצאה לפועל כי הנך חייב מוגבל באמצעים.
ש. יש לי הגבלה על רישיון נהיגה, והרכב משמש אותי לצורכי העבודה כך שבלעדיו לא אוכל להמשיך בעבודתי ואף קיים חשש ממשי לפיטוריי, האם ניתן לבטל את ההגבלה למרות שאין לי את היכולת לשלם את החוב בתיק?
ת. כן, ניתן להגיש בקשה מתאימה ומנומקת לרשם ההוצאה לפועל, שלרוב נעתר לה מאחר ומדובר בפגיעה במקום העבודה ומקור הפרנסה של החייב.
שאלות זוכים אל עורך דין הוצאה לפועל:
ש. אני מתגורר במרכז ויש בידיי פסק דין כספי כנגד חייב המתגורר בצפון שמסרב לבצע את פסק הדין ולשלם את חובו, באיזו לשכה אני יכול לפתוח כנגדו תיק הוצאה לפועל?
ת. הנך רשאי להגיש הבקשה לביצוע פסק דין בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל, אך זאת בחלוף 30 יום (במידה ופסק הדין "שותק" בקשר לכך) או בחלוף המועד הקבוע לכך בפסק הדין.
ש. לאחר שנפתח תיק ההוצאה לפועל מי מבצע את מסירת האזהרה לחייב?
ת. ישנה אפשרות כי מנהל לשכת ההוצאה לפועל ימציא את האזהרה לחייב וישנה האפשרות שאתה, הזוכה, באמצעות בא כוחך, תמציא את האזהרה לחייב (יש לכך יתרונות, כגון: שליטה על ביצוע המסירה, מהירות ואפשרות לתיקון כתובת מסירת האזהרה במידה והכתובת שצוינה בעת פתיחת תיק ההוצאה לפועל היתה שגויה).
ש. יש לי תיק הוצאה לפועל פתוח כנגד חייב, נודע לי שהחייב הגיש בקשה לצו פתיחת הליכים (בעבר פשיטת רגל), מה עליי לעשות?
ת. מיום קבלת ההודעה על מתן צו לפתיחת הליכים כנגד החייב, הנך נדרש להגיש תביעת חוב בתוך 6 חודשים מיום פרסום ההודעה, כך שככל ויחולק בסיומו של ההליך דיבידנד לנושיו של החייב, תהיה זכאי (בהתאם לסדרי הנשייה) לחלקך היחסי.האמור במאמר זה מתייחס לשני המינים וכתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד. אין באמור לעיל במאמר זה כדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ובכל מקרה ספציפי מומלץ ורצוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. מובהר בזאת, כי כל שימוש במידע המצוי במאמר זה הינו באחריותו של הקורא בלבד.
מעוניינים בייעוץ נוסף עם עורך דין הוצאה לפועל? צרו איתנו קשר עכשיו ונשמח לענות לכל שאלה או בקשה!