לייעוץ חייגו עכשיו

תביעת חוב חדלות פירעון

תביעת חוב חדלות פירעון היא הצד השני של המטבע. אנו מרבים לדבר על הליכי חדלות פירעון מתוך נקודת מבטם של החייבים המתמודדים עם חובות כבדים ומחפשים כיצד לצאת מחובות. אבל אסור לנו לשכוח גם אתכם – הנושים.

אתם הנושים הם הנפגעים העיקריים של הליכי חדלות פירעון. אדם או עסק חייב לכם כספים, והוא נכנס להליך שנועד להסדיר את החובות באמצעות פשיטת רגל. ואתם יודעים את האמת הקשה – אתם לא תקבלו את כל מלוא הסכום. התרחיש המציאותי הוא שתקבלו רק חלק זעום מהסכום. ומה שתקבלו יגיע אליכם רק בסופו של תהליך ארוך ומייגע.

יתכן כי עדיף לכם לנסות להגיע להסדר ישירות מול החייב (הסדר נושים בחדלות פירעון), אבל זהו נושא בפני עצמו. הפעם ברצוני לדבר על הגשת תביעת חוב. כיצד עושים זאת, מתי עושים זאת ואיך עושים זאת.

וכמו תמיד, שום דבר שאגיד אינו תחליף לייעוץ משפטי. לצורך כך פנו אל עורך דין חדלות פירעון. אתם כמובן מוזמנים לבקר במשרדינו.

תביעת חוב חדלות פירעון

תביעת חוב חדלות פירעון

כאשר חייב מגיש בקשה לפתיחת הליכים, עליו להצהיר על כל החובות ולספק מידע רב על מצבו הכלכלי. אך אין זה פוטר את הנושים מלפנות אל הנאמן ולהגיש את תביעת החוב. וזוהי גם הסיבה מדוע כאשר מוגשת הבקשה היא מפורסמת בפומבי – זה נעשה על מנת שהנושים ידעו ויוכלו להגיש את תביעת החוב.

באחריותו של הנאמן לבחון כל בקשה, ולהחליט אילו תביעות יכללו במסגרת הליך חדלות הפירעון. את התביעה יש להגיש בתוך 6 חודשים מיום פרסום הבקשה. לצורך הגשת הבקשה יש לשלם אגרה בסך 33 ש“ח (נכון לשנת 2024).

  1. יש לשלם את האגרה – כיום ניתן לעשות זאת בקלות באמצעות אתר התשלומים הממשלתי.
  2. למלא את טופס תביעת החוב – ניתן למלא את הטופס בצורה מקוונת, עורך דין חובות יכול לעשות זאת עבורכם.  שימו לב לדגשים הבאים:
    – יש לצרף את אישור תשלום האגרה.
    – יש לפרט את סכום החוב, ולקחת בחשבון רכיבי הצמדה וריבית.
    – במקרה של חוב מובטח (כלומר חוב שישנו שעבוד/בטוחה ) יש לצרף את פרטי הנכס המשועבד.
    – אם התקבלו כספים על החשבון, עליכם לדווח על כך. יתכן כי אלו כספים שהתקבלו מגורם שלישי. אם ישנה זכות קיזוז, יש לדווח גם כן.
    – יש לציין האם זהו חוב בדין קדימה, חוב דחוי או חוב כלכלי.
    – אם ישנם ערבים, או חייבים נוספים הרלוונטיים לאותו החוב, יש לציין זאת.
    – יש לצרף את כל האסמכתאות על החוב. למשל הסכמי הלוואה, מסמכי גירושין (במקרה של תביעת מזונות), הסכמי מכירה, שייקים חוזרים וכו‘.
    – פסקי דין אם ישנם, לרבות כתב תביעה, כתב הגנה, התנגדות וכו‘.
    – אסמכתאות המתעדות בטוחות, מימוש בטוחות אם היה.
    – פירוט תנועות בתיקי ההוצאה לפועל.
    – כל מסמך אחר המבסס את הטענות ושיש בו רלוונטיות.
    – פרטים אישיים של הנושה, לרבות חשבון הבנק שלכם.
    – תצהיר להגשת תביעת חוב, חתום ומאומת על ידי עורך דין.
    – ייפוי כוח במידת הצורך.

הגשת תביעת חוב

תצהיר להגשת תביעת חוב

במקביל לטופס המקוון וכל האסמכתאות המצורפות, יש גם תצהיר להגשת תביעת חוב. זהו נוסח קבוע הקיים בטופס 704, אותו ניתן למצוא באתר האינטרנט של משרד המשפטים.

התצהיר כולל את הנוסח הבא:

לאחר שהוזהרתי כי עליי לומר את האמת, וכי אהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק אם לא אעשה כן, מצהיר בזה כי כל העובדות שציינתי בטופס תביעת החוב שהוגשה בשם הנושה. 

יש לחתום על התצהיר בפני עורך דין המאמת את זהותכם. גם עורך הדין מצהיר :

כי הופיע בפנים (פרטי האדם), המוכר לי אישית ואחרי שהזהרתיו כי עליו להצהיר את האמת בלבד ואת האמת כולה, וכי יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק אם לא יעשה כן, אישר את נכונות הצהרתו דלעיל וחתם עליה בפניי.

הגשת תביעת חוב

לאחר שהוגשה תביעת החוב, הנאמן בוחן אותה. במסגרת ההליך הוא גם מבקש את תגובת החייב. יתכן כי גם כי הנאמן יפנה אליכם על מנת לבקש מסמכים נוספים (הפנייה תעשה באמצעות הדואר האלקטרוני).

ההכרעה תתקבל בתוך 90 יום מהגשת הבקשה (לא יאוחר מ 30 יום מהמועד האחרון). התשובה תגיע בצורה מנומקת עם העתק גם לחייב.

במידה והבקשה נדחתה, קיימת אפשרות להגיש ערעור. יש לעשות זאת בתוך 45 יום באמצעות פניה לבית המשפט .

תצהיר להגשת תביעת חוב

עורך דין חובות מאור לוי

עורך דין הוצאה לפועל וחדלות פירעון מאור לוי עומד לשירותם של הנושים בכל מה שקשור לגביית החובות. אם החייב הגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון, אנו נסייע לכם בהגשת תביעת החוב.

במקרים מסוימים אנו גם ממליצים לנושים להיות היוזמים של הליך חדלות פירעון (בקשה לפתיחת הליכים על ידי נושה).

בשורה התחתונה משרדינו מעניק את כל מעטפת השירותים המשפטיים לצורך גביית חובות, לרבות: פתיחת תיק הוצאה לפועל, בקשה לביצוע שטר, בקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ, ביטול הליכים בהוצאה לפועל, וכל מה שנדרש על מנת לגבות את החוב.

 

תביעת חוב חדלות פירעון | הגשת תביעת חוב | תצהיר להגשת תביעת חוב

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
תמונה של עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

סגירת חברה

סגירת חברה היא הליך משפטי המוגדר בחוק. חברה היא אישיות

הסדרי חוב

הסדרי חוב מחייבים ניתוח פרטני של הנסיבות והיכולות הכלכליות, תוך

הסדר חובות

הסדר חובות זה לא סתם צמד מילים. מאחורי הביטוי מסתתר

פירוק חברות

פירוק חברות הוא הליך משפטי מורכב המביא חברה לסיום פעילותה,

פתיחה
שלום וברכה.
איך אוכל לעזור לך?