לייעוץ חייגו עכשיו

צו תשלומים בפשיטת רגל

צו תשלומים בפשיטת רגל הוא אחד הפרטים החשובים בהליך חדלות פירעון, והוא נועד על מנת למלא את קופת הנשייה ובבוא היום לשלם עבור הנושים. במאמר זה אנו מבקשים להסביר על האופן שבו נקבע צו התשלומים, ועל המקרים בהם החייב אינו עומד בתנאי הצו ומעוניין להגיש בקשה להפחתת צו תשלומים.

זהו מידע כללי, להזכירכם תמיד חשוב להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון לפני נקיטה של כל פעולה. במיוחד אם מדובר על הגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון; חשוב לוודא כי אתם מבינים את כל משמעויות ההליך.

צו תשלומים

הליך חדלות פירעון

לא נעמיק בתיאור ההליך, אלא רק נספק קצת רקע על מנת להבין את הנושא של צו התשלומים. אם תרצו להתעמק, מומלץ לקרוא עוד על חוק חדלות פירעון החדש.

באופן כללי, לאחר הגשת הבקשה לפתיחת הליכים נעצרים הליכי הגבייה, והגבלות שונות מוטלות על החייב. מתן הצו מתחיל תקופה הידועה בתור תקופת הביניים, ובמהלכה מתבצעת חקירה מעמיקה ביותר לגבי יכולותיו הכלכליות, חובותיו, ונכסיו של החייב. המטרה של החקירה הזו היא בין היתר לגבש תכנית לשיקום כלכלי אשר תקבע מהו צו התשלום החודשי שעליו לשלם ואילו נכסים ימומשו.

שימו לב כי צו תשלומים בפשיטת רגל מתחיל כבר בתקופת הביניים, עוד לפני שהתבצעה החקירה המעמיקה על יכולותיו של החייב. כך שיתכן כי בהמשך, כאשר ניתן צו לשיקום כלכלי הסכום החודשי ישנה.

כיצד נקבע גובה התשלום בתקופת הביניים

רבים שואלים אותנו כיצד נקבע גובה התשלום עוד לפני שהסתיימה עבודתו של הנאמן. ובכן, משרד המשפטים קבע אמות מידע לקביעת תשלום חודשי לחייב. אמות המידה עודכנו בינואר 2024, והן נועדו גם לשלב הראשון, וגם להמשך.

המטרה של אמות המידה היא ליצור אחידות ושוויוניות בין יחידים הנמצאים בהליכי חדלות פירעון. וכמובן גם להפחית את העומס על המערכת אשר נאלצת בכל פעם מחדש להתמודד עם הסוגיה הזו והמחלוקת הקיימת.

העוגן לחישוב צו תשלומים בפשיטת רגל הוא קצבאות הביטוח הלאומי (קצבת נכות כללית). הגמלה נחשבת לדמי מחייה מינימליים שלהם זקוק החייב. ועל הסכום הזה יש להוסיף 1500 שקלים עבור כל ילד שהחייב מפרנס עד הילד הרביעי. עבור הילד החמישי ואילך, הסכום הוא 1300 שקלים.

השאיפה היא להעניק לחייב את דמי המחייה הללו, אך אלו הם אינם הסכומים הסופיים שישארו בידיו לאחר התשלום – ישנם פרמטרים נוספים שלוקחים בחשבון.

נוסחת החישוב מסתכלת על ההכנסה הפנויה של התא המשפחתי, המחושבת על פי הכנסה נטו פחות הסכום הבסיסי למחייה פחות הוצאות מיוחדות. ואת הסכום שמתקבל מכפילים בחלקו היחסי של החייב בהכנסות התא המשפחתי. והמספר המתקבל הוא הקובע את גובהו של צו תשלומים בפשיטת רגל. אך לבית המשפט החופש לשנות את הסכום ולהותיר אצל החייב סכום גבוה יותר.

בקשה לשינוי גובה התשלום החודשי

הליך חדלות פירעון עשוי להימשך תקופה של 4 שנים, ובמהלכה יתכן כי יחולו שינויים רבים אשר ישפיעו על יכולת התשלום שלכם. זוהי יכולה להיות הרעה בהכנסות ו/או גידול בהוצאות – דבר ההופך את נטל התשלום לבעייתי יותר. אך זהו יכול להיות גם שיפור במצבכם הכלכלי, והאפשרות לשלם סכומים גבוהים יותר במסגרת צו התשלומים החודשי.

ניתן להגיש בקשה לשינוי גובה צו תשלומים בפשיטת רגל. איננו מצפים כי החייב יזום בקשה להעלאת גובה התשלומים, אך גם הנושים או הנאמן יכולים להגיש את הבקשה. כך שנסיבות חדשות או עובדות חדשות יכולות לגרום להם לבקש להעלאות את גובה התשלום.

כאשר מדובר בצו תשלומים אשר נקבע בעת מתן הצו לפתיחת הליכים, ניתן לשנות אותו באמצעות ערעור לבית המשפט. במידה והבקשה מוגשת לאחר שניתן צו לשיקום כלכלי, יש להגיש את הבקשה אל הממונה על חדלות פירעון.

ניתן להגיש את הבקשה לשינוי צו תשלומים בפשיטת רגל באופן מקוון, ורצוי תמיד לעשות זאת בעזרתם של עורכי דין פשיטת רגל. הדגש המרכזי הוא על הנימוקים המצדיקים את הבקשה, וצירוף המסמכים התומכים בטענות.

צו תשלומים בפשיטת רגל

צו תשלומים בפשיטת רגל

צו תשלומים בפשיטת רגל הוא רק אחת מהסוגיות הנלוות להליך חדלות פירעון, אך ישנן סוגיות נוספות שאיתן תתמודדו – החל משלב הגשת הבקשה שיכול להיות מייגע למדי, ועד קבלת הפטר החובות. ולכן תמיד כדאי לבחור באפשרות קלה והיעילה ביותר – סיוע משפטי.

משרד עורכי דין מאור לוי מלווה לקוחות בכל הסוגיות הקשורות לחדלות פירעון של חייב יחיד, כמו גם חדלות פירעון חברה בעמ. למשרדינו יש את היכולת לנתח את המצב ולתפור אסטרטגיה משפטית בהתאמה אישית.

אנו מטפלים במגוון סוגיות הקשורות להליכי הוצאה לפועל, ביטול עיקולים, הסדר נושים בהוצאה לפועל, חדלות פירעון והסדרי חובות. וזאת לצד סוגיות נוספות מתחום המשפט המסחרי אזרחי, צוואות וירושות, ייפוי כוח מתמשך וסוגיות נדל“ן ומקרקעין. משרדינו בנתניה.

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
תמונה של עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

הסדר נושים 

הסדר נושים הוא בעצם סוג של הסדר חובות שנעשה ישירות

פתיחה
שלום וברכה.
איך אוכל לעזור לך?