לייעוץ חייגו עכשיו

פתיחת תיק חדלות פירעון 

במאמר זה נדבר על פתיחת תיק חדלות פירעון, והמקרה של בקשת יחיד חדלות פירעון (להבדיל מהמקרה של פשיטת רגל חברה בע״מ).

אך לא ניתן לדבר על פתיחת הליכי חדלות פירעון מבלי לשאול האם בכלל זהו הצעד הנכון? מייד נציג עבורכם כמה נקודות למחשבה בנושא, אך שום דבר שנאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ במשרדו של עורך דין חדלות פירעון.

לצורך ייעוץ אישי הינכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו.

פתיחת תיק חדלות פירעון

האם הליך חדלות פירעון מתאים עבורי

אז כאמור זוהי שאלה הדורשת בחינת הנסיבות האישיות של כל חייב. אבל אוכל להגיד לכם כמה שאלות מרכזיות הקשורות לחובות שלכם, ולשאלה האם זהו הפתרון המתאים עבורכם:

  1. אילו סוגים של חובות? אנו רגילים לסווג את החובות לפי הסכומים, אבל בהחלט יש מקום לשאלה אלו סוגים של חובות.
    אולי אתה חייב כסף לבנק, אולי לעירייה ואולי זהו חוב מזונות.
    הציפיה בהליך חדלות פירעון היא לקבל הפטר חובות. אך חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מחריג חובות מסוימים.
    למשל חוב מזונות או חוב שמקורו בענישה הם אינם חובות שניתן לקבל עליהם הפטר חובות; לפחות לא בנסיבות רגילות.
  2. מהו סכום החובות? סך כל החובות הוא לא השיקול כאשר שואלים האם כדאי או לא כדאי, אך זוהי בהחלט שאלה שצריך לתת עליה את הדעת.
    הסיבה היא שבמקרה של חובות בסכום נמוך ניתן לפתוח הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל. ואילו עבור חובות בסכום גבוה יש לפתוח את ההליך מול הממונה על חדלות פירעון.
  3. באילו נסיבות נוצרו החובות? השאלה באילו נסיבות נוצרו החובות חשובה מאוד, מכיוון שהחוק אינו רוצה לעודד התנהגות בלתי אחראית או אורח חיים של התחמקות מתשלום חובות.
    חוק חדלות פירעון החדש נחקק מתוך הבנה כי בנסיבות החיים ניתן להיקלע לחובות. החלטות רבות בתיק, כמו גם ההחלטה על פתיחת תיק חדלות פירעון, יושפעו מהנסיבות והתנהגותו ההיסטורית של החייב.

פתיחת הליכי חדלות פירעון

בקשת יחיד חדלות פירעון

אולי אחת השאלות הראשונות שאנו, עורכי דין לחדלות פירעון, אוהבים לשאול היא האם ישנה אלטרנטיבה אחרת לפשיטת הרגל.

זוהי לא שאלה שאנו שואלים את הלקוח, זהו ניתוח שאנו עושים לאור הנסיבות ובהתאם לכך ממליצים לחייב לפעול.

החייבים, המתמודדים עם הליכי גבייה, לא תמיד מודעים לאפשרויות העומדות לפניהם. ישנן אפשרויות אחרות של הסדר חובות, ובמקרים כאלו אנו בעיקר מתכוונים להסדר נושים.

הסדר נושים בחדלות פירעון הוא אפשרות להסדיר את החוב ללא התערבות הממונה על חדלות פירעון, ובהתאם לכך ללא ההגבלות הקשות של הליך חדלות פירעון. יתכן כי תצטרכו לממש נכסים באופן עצמאי, ובהחלט לנקוט בצעדים קשים על מנת להחזיר במהירות את החוב (עד כמה שניתן).

הנושים עשויים לקבל את ההסדר מכיוון שזה מביא להם וודאות ומקצר את הזמן. ובתמורה הם יסכימו לוותר על חלק מהחוב.

פתיחת הליכי חדלות פירעון

פתיחת תיק חדלות פירעון היא משימה עבור עורך דין לפשיטת רגל. זאת בגלל המורכבות של הבקשה, והרצון  שהכל יתנהל בצורה חלקה וללא עיכובים.

אך אנו מאמינים בשיתוף ידע ולכן נתאר לכם את ההליך באופן כללי. ההליך המתואר מתייחס להגשת בקשה ידנית במקרה של חובות בסכום גבוה.

  1. יש לשלם את האגרה – האגרה עומדת על 1,578 ש״ח, אך עליכם לשלם 900 ש״ח לצורך פתיחת ההליך. היתרה תגבה מתוך קופת הנשייה.
  2. מילוי הטופס – את הטופס ניתן למצוא באינטרנט, אך מראש נגיד כי תצטרכו הרבה סבלנות בשביל למלא את הטופס שלפעמים מרגיש כטופס אין סופי. או פשוט לפנות אל עו״ד חדלות פירעון היודע לשאול אתכם את השאלות הנכונות, לסייע לרכז את המסמכים ולמלא את הטופס בעיניים עצומות.
  3. כל בקשת יחיד חדלות פירעון תיבחן על ידי הממונה על חדלות פירעון. ישנם מקרים בהם הממונה על חדלות פירעון מבקש השלמת מסמכים חסרים, דבר שעשוי לגרום לעיכוב. זה בדרך כלל מתרחש כאשר מתנהלים ללא עורך דין.
  4. בהינתן כל המסמכים, הממונה על חדלות פירעון יחליט האם לתת צו לפתיחת הליכים. צו זה הוא ההתחלה של ההליך, על כל יתרונותיו וגם חסרונותיו.
    באופן כללי פתיחת ההליך מביאה לעצירת הליכי הגבייה, אך מנגד ההליך מביא הגבלות חדשות אשר נועדו להבטיח את מחויבותו של החייב להליך, ולמנוע היווצרות של חובות נוספים.
    והחל מרגע זה הוא גם מחויב להגשת דוחות לנאמן, ותשלומים חודשיים לטובת קופת הנשייה.

חשוב להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון על מנת להיות מוכנים להליך ולדעת מה צפוי בכל שלביו.

בקשת יחיד חדלות פירעון

פתיחת תיק חדלות פירעון

תחילתו של הליך חדלות פירעון יכולה להיות האור עבור החייב המתמודד עם חובות שאין ביכולותיו לפרוע. אחת ממטרות החוק המרכזיות היא לאפשר לו להתחיל מחדש את חייו. אך הדרך אינה פשוטה, ותמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין על מנת לבחון את האסטרטגיה הנכונה.

עורך דין הסדרי חובות מאור לוי הוא בעל הכלים לנתח את המצב, ולבחון האם כדאי לפתוח בהליך. אנו תמיד בוחנים אילו אפשרויות ישנן, אפשרויות של הסדרי חובות המיטיבות עם הלקוח.

פנו עכשיו אך עורך דין פשיטת רגל בנתניה מאור לוי.

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
תמונה של עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

הסדר נושים 

הסדר נושים הוא בעצם סוג של הסדר חובות שנעשה ישירות

פתיחה
שלום וברכה.
איך אוכל לעזור לך?