לייעוץ חייגו עכשיו

פירוק חברות

פירוק חברות הוא הליך משפטי מורכב המביא חברה לסיום פעילותה, מחלק את נכסיה לזכאים ומוחק את קיומה של החברה כאישיות משפטית נפרדת. יש לכך השלכות רבות, ולכן זהו הליך מסודר ומפוקח. הליך שיש לגשת עליו באמצעות עורך דין מנוסה.

פירוקה של חברה עשוי להתבצע בנסיבות שונות, בדרך כלל חדלות פירעון של חברה, אך לא בהכרח. ניתן לחלק את המקרים לפירוק מרצון של חברה ופירוק שלא מרצון. ועבור כל אחד ישנו תהליך אחר וגורמים אחרים המעורבים בו.

כמובן שתמיד מדובר בעניין מורכב ובירוקרטי מאוד, ולכן חשוב לעשות זאת בעזרתו של עו“ד פירוק חברות.

במאמר זה נסקור באופן כללי את הנושא של פירוק חברה, וניתן דגש על המקרה של פירוק חברה על ידי נושה.

פירוק חברות

פירוק חברות

אז כפי שאמרנו ישנם מקרים של פירוק מרצון ופירוק שלא מרצון. יכולות להיות סיבות שונות מדוע בעלי החברה ומקבלי ההחלטות יחליטו לפרק את החברה מרצונם, כלומר לבחור בפירוק מרצון.

גם כאשר מדובר בפירוק מרצון, עדיין נדרש כאו הליך משפטי אשר נעשה אל מול רשם החברות. בטרם חברה מפורקת היא נדרשת לשלם את כל חובותיה, וההליך תוחם זאת למסגרת זמן של 12 חודשים.

יכולות להיות סיבות שונות מדוע בעלי החברה יחליטו לפרק אותה. למשל זוהי יכולה להיות חברה שהוקמה למטרה מסוימת, וכאשר המטרה הושגה החברה יכולה לסיים את פעילותה. יתכנו גם סיבות אחרות.

אך מקרה שכיח יותר הוא המקרה של פירוק חברות בעקבות חדלות פירעון. כלומר החברה מבינה כי היא נקלעה או עומדת להיקלע למצב של חדלות פירעון, ולכן בוחרת לפתוח בהליך חדלות פירעון אשר יביא לפירוקה של החברה.

ומנגד, ישנו גם פירוק חברה שלא מרצון, כלומר באמצעות החלטה של בית המשפט. גם במקרה זה הסיבות יכולות להיות שונות, כמו למשל חברה שלא התחילה את פעילותה וחלפה שנה מאז התאגדותה או סיבות אחרות הקשורות לצדק ויושר. וכן, גם במקרים של חדלות פירעון יכול להתבצע פירוק שלא מרצון.

כל אחד מהמקרים הוא שונה, אך בכולם תזדקקו לייעוץ וליווי משפטי באמצעותו של עו"ד פירוק חברות.

עו“ד פירוק חברות

פירוק חברה על ידי נושה

במידה וחברה נקלעה למצב של חדלות פירעון, ניתן לבצע פירוק מרצון על ידי הנושים. פירוק חברה על ידי נושה נעשה לפי סעיף 323 לפקודות החברות. החוק מגדיר את השלבים לביצוע ההליך:

  1. הכרזה על כינוס אסיפת נושים ובעלי מניות – על החברה לזמן אסיפה כללית של בעלי המניות, ובאותו המועד או לכל היותר למחרת לכנס אסיפה של הנושים. כינוס האסיפה מחייב פרסום ברשומות ובעיתון לפחות 21 יום לפני מועד כינוס האסיפה. בנוסף יש לזמן את הנושים באמצעות הודעה בדואר.
  2. הכנת דו“ח על מצב החברה – באחריותם של הדירקטורים להכין דו“ח על מצבה של החברה, תוך כדי ציון רשימת הנושים ואמדן החובות הכספיות.
    בחירת מועמד למפרק החברה – באסיפת בעלי המניות, כמו גם באסיפת הנושים, יש לבחור מועמד לתפקיד מפרק החברה. בעיקרון לנושים עדיפות, ולכן המעומד שלהם יתפקד כמפרק, אלא אם כן לא הגישו מועמד ובכך נתנו לבעלי המניות את ההחלטה. ולעתים זהות המפרק היא עניין למחלוקת והדבר מגיע לבית המשפט.
  3. פרסום ההחלטה – לאחר האסיפה ובחירת המפרק, יש לפרסם ברשומות את ההחלטה על מינוי מפרק תוך 7 ימים.
  4. הודעה לרשם החברות – יש להודיע לרשם החברות על ההחלטות תוך 21 יום. זה דורש את העתקי הפרוטוקולים של האסיפות, והודעה מטעם המפרק המקבל על עצמו את המינוי.
  5. לאחר שישנו מפרק, הוא מתחיל בהליך של פירוק החברה. הדגש הוא על מכירת נכסי החברה וסילוק כל החובות, לרבות החובות כלפי העובדים. לצורך העניין העובדים נחשבים לנושים, וגם עליהם להגיש תביעת חוב בפני מפרק החברה. חשוב שהעובדים יתאגדו ויחפשו עורך דין שיעניק להם ייצוג משפטי ויוודא כי כל זכויותיהם יתקיימו.

על מפרק החברה לתעד את כל הצעדים של פירוק החברה, ולהכין בסופו של התהליך דו“ח המפרט את ההליך ואת השימוש בנכסים. דו“ח זה יוצג לאסיפה הכללית.

זהו עיקר התהליך, אך כמובן שישנם עוד כמה היבטים בירוקרטיים ומסמכים שיש להשיג מרשויות המס, המע“מ ורואה החשבון המבקר את החברה על מנת לסיים את ההליך.

אך נציין כי לעולם אין מדובר במשהו פשוט. ישנם צדדים שונים ואינטרסים שונים, וכולם רוצים את חלקם. ללא עו“ד פירוק חברות, לא תוכלו לעבור את ההליך בשלום.

עו“ד פירוק חברות

פירוק חברה על ידי נושה

כל נושא פירוק החברות הוא תמיד נושא מורכב. וגם כאשר מדובר בפירוק חברה מרצון, ושלא בהתערבות בית המשפט, ישנו סיכוי גדול כי בית המשפט יכנס לתמונה בסוגיות שונות הקשורות להליך הפירוק.

לפני שפותחים בצעדים כלשהם, מוטב להתייעץ עם עורך דין לפירוק חברות ולקבל את הייעוץ המשפטי. נדרש כאן עורך דין מהתחום המסחרי, בעל הכרות עם תחום דיני התאגידים, חוק החברות והליכי חדלות פירעון.

עורך דין פשיטת רגל מאור לוי מביא איתו ניסיון רב בכל אותם הליכים משפטיים, עם יכולת לתת מענה אישי ופתרונות יצירתיים בכל מקרה.

מצאו אותנו על המפה 

 

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
תמונה של עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

סגירת חברה

סגירת חברה היא הליך משפטי המוגדר בחוק. חברה היא אישיות

הסדרי חוב

הסדרי חוב מחייבים ניתוח פרטני של הנסיבות והיכולות הכלכליות, תוך

הסדר חובות

הסדר חובות זה לא סתם צמד מילים. מאחורי הביטוי מסתתר

פתיחה
שלום וברכה.
איך אוכל לעזור לך?