עורך דין בבנימינה פשיטת רגל הוא הראשון אליו יש לפנות כאשר שוקלים להגיש בקשת פשיטת רגל. רק התנהלות שקולה תסייע לכם לצאת מהחובות, ולכן לא מומלץ לוותר על שירותיו של עורך הדין.
תפקידו של עורך הדין הוא לסייע לכם לצאת מהחובות, ולאו דווקא באמצעות הגשת בקשה לפשיטת רגל. עורך הדין צריך לנתח את המצב ולהמליץ על הפתרון האידאלי. במאמר זה אני מבקש לדבר על ההליך באופן כללי. והדגש יהיה על התנאים לכניסה להליך, הגבלות על פושט רגל ותיאור כללי של השלבים.
אני מבקש כי אל תראו בכך המלצה, חשוב לבחון כל מקרה לגופו ולקבל ייעוץ אישי. ובשביל זה אני כאן לשירותכם.
הליך חדלות פירעון
אנו רגילים לומר עורך דין פשיטת רגל, אך שמו הרשמי של ההליך הוא חדלות פירעון ושיקום כלכלי. זהו ההליך המחליף את פקודת פשיטת הרגל הישנה, ומבי איתו שינויים תפיסתיים ושינויים מבניים בהליך.
מנקודת מבט של החייבים, יש בו תפיסה חברתית יותר. מהיום החייב הוא לא בחזקת אשם, המערכת מבינה כי הוא יכול להיות קורבן של נסיבות; ולכן יש צורך לנסות לסייע לו לשקם את חייו הכלכליים.
ומנקודת המבט של הנושים, ההליך מנסה לתקן בעיות בחקיקה הישנה ולשפר את הגבייה.
עוד שינוי חיובי שכדאי לציין הוא שההליך מוגבל למסגרת זמן של כ 4 שנים, ובמקרים רבים מסתיים תוך שנה ואפילו כמה חודשים. כלומר הוא אינו נגרר שלא לצורך כפי שהיה בעבר עם פשיטת רגל.
השלב הראשון הוא הגשת הבקשה לפתיחת הליכים, ומיד נדבר גם על מי זכאי לפשיטת רגל. במידה והבקשה התקבלה, יעצרו הליכי הגבייה ותתחיל תקופת הביניים.
תקופת הביניים היא תקופה של 9 חודשים או 11 חודשים במקרה של חובות בסכום גבוה. במהלך התקופה הזו מתרחשים שני דברים מרכזיים: הדבר הראשון הוא בחינת המקרה לעומקו על ידי הנאמן. הנאמן יבדוק את כל החובות והנכסים שעליהם הצהיר החייב, ואת כל הנסיבות להיווצרות החוב. הוא יבחן גם את הצרכים הכלכליים של החייב ובני משפחתו. המטרה היא לבנות תכנית לשיקום כלכלי.
זוהי גם תקופת הזמן שבה על הנושים להגיש תביעת חוב, על מנת להבטיח כי יקבלו את חלקם מתוך קופת הנשייה.
ואילו החייב נדרש לשתף פעולה עם הנאמן, להגיש דוחות ולשלם תשלום חודשי לטובת קופת הנשייה.
בסוף תקופת הביניים הנאמן יגיש את ממצאי הבדיקה שלו ואת תכנית השיקום הכלכלי. בית המשפט (או רשם ההוצאה לפועל) יקיימו דיון בו כל אחד יוכל להשמיע את עמדתו .
בית המשפט יכול לאמץ את התכנית או להכניס שינויים, והכל במסגרת צו לשיקום כלכלי. הצו מגדיר את יתרת התקופה עד לסיום ההליך וזה כולל עדכון של צו התשלומים החודשי, הנכסים למימוש אם ישנם, וכל ההגבלות והתנאים לצורך קבלת הפטר חובות . בהמשך נדבר גם על הגבלות על פושט רגל.
ולבסוף, בכפוף בעמידה בכל התנאים ניתן להגיש בקשה לקבלת צו הפטר. משמעות ההפטר היא מחיקת יתרת החובות. לאחר קבלת הפטר על חוב, לא ניתן לתבוע את החוב. בהקשר זה נציין כי לא ניתן לקבל הפטר על כל חוב; אופי החובות הוא אחד הדברים שעורך הדין יבדוק לפני שימליץ להתחיל את ההליך.
ישנם מקרים בהם ברור לבית המשפט כי אין טעם להמשיך בהליך, זאת בגלל היכולות המוגבלות מאוד של החייב. במקרים אלו בית המשפט יכול להעניק פטור לאלתר כבר במועד מתן הצו לשיקום כלכלי. זה כמובן נעשה בנסיבות כלכליות מיוחדות ולא דבר מובן מאליו.
ישנן עוד הרבה דקויות בהליך, וכדאי תמיד להתייעץ עם עורך דין בבנימינה פשיטת רגל.
מי זכאי לפשיטת רגל
הליך חדלות פירעון מתאים גם עבור יחידים וגם עבור חברה בע“מ. פשיטת רגל של חברה היא עניין מורכב יותר, וישנו שוני בהליכים. חדלות פירעון של חברה בע“מ היא נושא הראוי להתייחסות נפרדת ולכן נתמקד בחדלות פירעון של חייב יחיד.
על פי החוק יש לענות על שני תנאים: האחד הוא מצב של חדלות פירעון והשני הוא זיקה לישראל.
חדלות פירעון מוגדרת כמצב שבו שווי החובות עולה על שווי הנכסים. ואילו זיקה לישראל יכולה להימדד לפי מספר קריטריונים: מרכז חייו בישראל בעת הגשת הבקשה, או בקשת החודשים שלפני; אם הוא מנהל עסק בישראל או שיש לו נכס בארץ.
את הבקשה יכול להגיש החייב, הנושים או היועץ המשפטי לממשלה.
ניתן להגיש את הבקשה לפתיחת הליכים בהוצאה לפועל במקרה של חובות בסכום נמוך (עד 166,627.31 שקלים חדשים) או הממונה על חדלות פירעון במקרה של חובות מעל סכום זה. במקרה שבו הנושה יוזם את ההליך, צריך שהחוב יהיה לפחות 75,000 שקלים, לצד הוכחת חדלות הפירעון.
הגבלות על פושט רגל
לאחר מתן צו לפתיחת הליכים ישנן מספר הגבלות על החייב. מטרת ההגבלות היא להבטיח את ההתנהלות התקינה של ההליך, את המחויבות של בעל החוב להליך וכמובן למנוע היווצרות של חובות נוספים.
- חשבון הבנק של החייב יהיה בסטטוס של מוגבל מיוחד. לא יהיה ניתן למשוך שייקים בחשבון.
- לא יתאפשר שימוש בכרטיסי אשראי או כרטיסי חיוב.
- החייב לא יכול להקים תאגיד, וגם לא להיות שותף בתאגיד.
- תחומים מקצועיים מסוימים חסומים בפניו, כמו למשל תווך מקרקעין או ייעוץ פנסיוני.
- על החייב יוטל איסור יציאה מהארץ.
- עליו להגיש דוחות חודשיים לנאמן ולעמוד בצו התשלומים.
ניתן לשנות ולהסיר חלק מההגבלות, אך יש להגיש בקשה באמצעותו של עורך דין חדלות פירעון.
עורך דין בבנימינה פשיטת רגל
עו“ד מאור לוי מנהל משרד בוטיק המתמחה בחדלות פירעון, מקרקעין, ייפוי כוח מתמשך והסדרי חוב. אנו מספקים שירות אישי ומקצועי ללקוחותינו.
עורך דין בבנימינה פשיטת רגל – עורך דין בנתניה.