לייעוץ חייגו עכשיו

עו"ד צוואות

עו“ד צוואות מעניק את שירותיו המשפטיים למצווים הזקוקים לעזרה בתכנון הירושה ועריכת הצוואה, כמו גם עזרה בהליכים המשפטיים המתרחשים לאחר הפטירה.

בתחום העזרה למצווים, המטרה של עורך דין צוואות היא לסייע למצווים להבטיח כי רצונם יתקיים ועזבונם יחולק לפי רצונם; וזה לא דבר מובן מאליו. מי שאין לו רקע משפטי אינו מודע לבעיות הרבות העלולות להתעורר לאחר הפטירה, בעיות בעלות פוטנציאל נפיץ והן עלולות להביא לדיונים משפטיים וסכסוכי ירושה.

אלו יכולות להיות טענות על ציווי לא חוקי או לא מוסרי. טענות על ניסוחים לא ברורים ונתונים לפרשנות שונה (סביר מאוד כאשר המצווה עורך את הצוואה לידו ואינו בקיא בשפה המשפטית). וזה יכול להגיע עד טענות לניצול לרעה, זיוף צוואה או מחלוקות לגבי כשירותו המשפטית של המצווה בעת עריכת הצוואה.

בין היתר תפקידו של עורך דין ירושות וצוואות הוא לחזק את מהימנות הצוואה ותוקפה. זה נעשה באמצעות כלים שונים הכוללים ניסוח משפטי מקצועי שאינו משתמע לשני פנים; צוואה בפני רשות (צוואה נוטריונית), הפקדת הצוואה אצל רשם הירושות ואפילו חוות דעת רפואית בזמן עריכת הצוואה.

עוד צוואות

צוואות הדדיות

במסגרת מה שכבר נאמר, במקרים רבים עו“ד צוואות ימליץ על עריכת צוואה הדדית. צוואות אלו מומלצות מאוד לבני זוג, והן מאפשרות להשיג מספר מטרות חשובות:

ראשית כל הבטחת קיום הרצון המשותף של שני בני הזוג – צוואה  הדדית מבוססת על הסכמות משותפות של שני בני הזוג לגבי חלוקת הרכוש. היא מאפשרת לשמור על אינטרסים משותפים, כמו גם אינטרסים של ילדיהם.

והדבר השני הוא ההגנה על בן הזוג שנותר בחיים. במציאות של חיינו, כאשר אדם מבוגר נפטר, הדבר עשוי להותיר את בן/בת הזוג במצב כלכלי בעייתי. בעזרת צוואה הדדית ניתן להגן על האינטרסים הכלכליים.

מה קורה לאחר פטירת המצווה

תפקידו של עו“ד צוואות חשוב גם לאחר פטירת המצווה, ואפילו במקרה והמנוח לא הותיר אחריו צוואה.

על מנת לתת לצוואה תוקף משפטי בפני צדדים שלישיים, יש להגיש בקשה למתן צו קיום צוואה. זהו הליך פשוט, בהנחה שאין התנגדויות. אך בכל מקרה כדאי לתת לעורך דין לטפל בזה לצורך יעילות.

אם מעוניינים להגיש תצהיר הסתלקות מעיזבון או הסכם בין יורשים, יש להגיש אותו יחדיו עם הבקשה למתן צו קיום צוואה.

במקרה ואין צוואה, העיזבון יחולק על פי סדר החלוקה המוגדר בחוק הירושה. אך גם במקרה זה יש לתת לכך תוקף משפטי, וזה נעשה באמצעות הגשת בקשה לצו ירושה.

סכסוכי ירושה

ישנם מקרים רבים בהן הצוואות והירושות מובילות לסכסוך ירושה, לרבות סכסוך המפלג בין בני המשפחה. אך לאו דווקא, אלו יכולים להיות גם סכסוכים מול יורשים שאינם בני משפחה, סכסוכים בין יורשים למנהל עיזבון או צדדים שלישיים.

למשל יתכן כי אופן חלוקת העיזבון בירושה נראה תמוה, אולי יש בו העדפה ברורה לאחד הילדים או אפילו למטפל שאינו בן משפחה. מקרים שכאלו מעלים חשדות שמשהו אינו כשורה, כמו למשל זיוף של צוואה, או ניצול הקשיש בצורה זו או אחרת. מקרים שכאלו מתרחשים במציאות, והם יכולים להביא למאבקים משפטיים קשים. האתגר המרכזי הוא שלא ניתן לזמן לדוכן העדים את המנוח, ויש צורך לחפש אחר הוכחות לטענות.

רצוי לעשות הכל על מנת להימנע מסכסוכי ירושה בתוך המשפחה. ובמידה וישנם סכסוכים שכאלו, יתכן כי עדיף לפנות להליך גישור ולא מאבק משפטי. הכרעת בית המשפט עלולה לסיים את הסכסוך בהיבטו המשפטי, אך להנציח אותו בהיבט האישי. גישור בסכסוכי ירושה הוא דבר מקובל ורצוי, ומסייע לשמר את היחסים המשפחתיים גם לאור המחלוקת.

עוד צוואות

עו“ד צוואות

אלו היו כמה דוגמאות לשירותים המשפטיים שניתן לקבל במשרד עורכי דין לענייני צוואות, וכפי שהראנו הם רלוונטיים גם למצווים וגם ליורשים.

כאשר מדברים על מחלוקות משפטיות, תמיד כדאי לשים את הדגש על מניעת המחלוקת. וזוהי הסיבה מדוע תמיד מומלץ לפנות אל עו“ד צוואות.

אין דרך מוחלטת למנוע מחלוקות לאחר הפטירה של המצווה, אך עורך דין לענייני צוואות יכול לנקוט בכלים המשפטיים שיצמצמו את מרחב התמרון להגשת התנגדות לצוואה. עורך הדין יכול לחזק את תוקפה של הצוואה, באמצעות ניסוח משפטי, עדים לצוואה, הפקדתה אצל רשם הירושות וגם חוות דעת רפואית.

משרד עורכי דין מאור לוי מעניק מגוון שירותים משפטיים בענייני משפחה ועניינים אזרחיים. לצד השירותים המשפטיים בתחום הצוואות והירושות, משרדינו עוסק בהליכי הוצאה לפועל לרבות ביטול הליכים בהוצאה לפועל, הסדרי חובות, חדלות פירעון, ייפוי כוח מתמשך וסוגיות מקרקעין.

משרדינו נמצא בנתניה.

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
תמונה של עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

פתיחה
שלום וברכה.
איך אוכל לעזור לך?