מחיקת חוב לבנק היא דבר אפשרי כאשר פועלים נכון. אמנם הבנק אינו ממהר למחוק חובות, אך בנסיבות מסוימות הבנקים עורכים שיקולים ריאלים ומוכנים להגיע להסדר הכולל מחיקת חובות לבנק. הדרך הנכונה לעשות זאת היא באמצעות עורך דין להסדרי חובות אשר יודע כיצד לפעול ולהתנהל מול הבנק.
אך לפני שנדבר על סגירת חובות לבנקים, נשאלת השאלה איך מגיעים למצבים אלו?
חובות לבנק
האדם הממוצע בדרך כלל נקלע למצב זו בעקבות הלוואות, ובעיקר הלוואת המשכנתא. קשה מאוד לרכוש דירה בישראל, ומעטים מאיתנו יכולים לשלם את הסכומים האדירים ללא עזרת הבנק. ולכן, כאשר אנו רוכשים דירה אנו לוקחים על עצמינו התחייבות גדולה – זוהי התחייבות לשנים ארוכות.
כל אדם החותם על המשכנתא מקווה כי במהלך הזמן הכנסתו תגדל ויהיה לו קל יותר לעמוד בהחזר המשכנתא. אך בחיים ישנה הרבה אי וודאות, וכל אחד יכול להגיע למצבים בהם הוא מתקשה לעמוד בתשלומים.
זה יכול לקרות בעקבות פגיעה בהכנסות, ויש לכך סיבות רבות. אולי אדם פוטר מעבודתו, אולי הכנסתו נפגעה בעקבות מלחמת חרבות ברזל או כל סיבה אחרת. וכאשר לא עומדים בתשלום החודשי, מתחילים לצבור קנסות וריבית פיגורים והחוב רק הולך ותופח. מה שיכול להביא למצב שבו גם נוצרים חובות לגופים אחרים והעניינים מתחילים לצאת משליטה.
מה עושים?
אפשר לחלק את הבעיה לשני מקרים: הראשון הוא קושי נקודתי, והשני הוא בעיה ארוכת טווח.
אם ישנו קושי נקודתי, של מספר חודשים, אפשר לפנות אל הבנק ולהסביר להם את הבעיה. הבנק יעריך את זה שיזמתם את הפנייה, וינסה לעזור לכם בצורות שונות. אם תדעו לנהל משא ומתן עם הבנק, הבנק יציע לכם הסדר שיעזור לכם לעבור את התקופה. אך הבנק גם מרוויח מזה, ולא עושה את הדברים רק מרצון טוב. בסופו של דבר כל פתרון שיציע הבנק יביא לכך שתשלמו יותר בטווח הארוך.
והמקרה השני הוא המקרה שבו יש לכם בעיה של ממש. אתם נכנסים למערבולת של חובות וברור לכם שזהו לא עניין זמני ונקודתי אלא בעיה של ממש. מצבים שכאלו עלולים לגרום לכם לאבד את הבית. חשוב לפעול ולפנות אל הבנק, ולא לחכות שהבנק יתחיל לנקוט בפעולות משפטיות. וכמובן כדאי לעשות זאת בעזרתו של עורך דין חובות.
סגירת חובות לבנקים
התמודדות עם חובות לבנק היא אינה דבר פשוט, וגם הפתרון יכול להיות שונה בכל אחד מהמקרים. פתרון שיכול להתאים לאדם אחד, הוא לא בהכרח הפתרון לאדם אחר. ולכן אנו ממליצים לדון בנושא יחדיו עם עורך דין הסדרי חובות. עורך הדין יכול לבחון את הדברים מנקודת המבט הכלכלית ונקודת המבט המשפטית, ולהציע פתרון.
להלן כמה דוגמאות לפתרונות אפשריים:
- הלוואה לצורך סגירת חובות – הרבה מציעים הלוואות לסגירת חובות באמצעות חברות אשראי חוץ בנקאיות. הסדרים שכאלו אינם נוגעים לעבודתנו בתור עורכי דין. זוהי החלטה שלכם האם לקחת הלוואה חוץ בנקאית בשביל לסגור הלוואה בבנק. צריך להיות מאוד זהירים במקרים האלו, ולוודא שאתם לא לוקחים סיכון מיותר.
- הסדר חובות מול הבנק – מבחינתו הדרך הטובה ביותר עבור סגירת חובות לבנקים היא באמצעות ניהול משא ומתן. כך ניתן להשיג הסדרים המתאימים לצרכים של שני הצדדים. בדרך כלל הבנקים יציעו פרישה מחודשת של המשכנתא. כלומר תקופה ארוכה יותר, עם תשלומים חודשיים נמוכים יותר. וכמובן שהבנק ירצה לפצות את עצמו, לכן בסך הכל אתם תשלמו יותר.
- הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי – במקרים קשים שבהם לאדם אין איך לשלם את החובות, הוא יכול לפנות להליך חדלות פירעון. זאת בתנאי שהוא עומד בתנאים. שימו לב כי גם הבנקים יכולים להיות אלו המגישים בקשה לפשיטת רגל. זהו הליך קשה, אך בסופו ישנה מחיקת חובות (הפטר חובות בחדלות פירעון). זוהי אפשרות שצריך לשקול, אך חובה להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל על מנת לבדוק האם זהו המקרה המתאים עבורכם.

מחיקת חוב לבנק
ומה לגבי מחיקת חוב לבנק? האם תיתכן מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? התשובה היא כן, זה אפשרי. בעזרת עורך דין מנוסה ניתן לנהל משא ומתן על סגירת חובות לבנקים, והוא עשוי לכלול גם הסכמה של הבנק למחיקת חלק מהחובות.
הבנק מבין היטב את מצבכם הכלכלי, אך הוא עושה שיקולים בקור רוח. פקידי הבנק והמחלקה המשפטית ישאלו את עצמם כיצד ניתן לקצץ בהפסדים. הליך חדלות פירעון הוא לא תמיד ההליך האידאלי עבור הבנק – זאת מכיוון שיקבלו מעט מאוד, ורק בסוף ההליך. לכן ישנה סבירות גבוהה שהם יסכימו למחיקת חובות, כאשר יעשו חושבים ויראו כי זה עדיף מהליך חדלות פירעון.
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי הוא בעל נסיון רב במצבים של חובות לבנק, הסדרי חובות בהוצאה לפועל וחדלות פירעון. וזאת לצד שירותים משפטיים נוספים בתחום הנדל“ן, צוואות וירושות, ייפוי כוח מתמשך ושירותי נוטריון.
משרדינו יודע להקשיב לצורכי הלקוחות והבעיות המשפטיות, ולאחר ניתוח המצב אנו יודעים להתאים לכל אחד את חבילת השירותים המשפטית. אם הינכם מתמודדים עם חובות, התקשרו ונעזור לכם לצאת מהחובות.