הסדר נושים הוא בעצם סוג של הסדר חובות שנעשה ישירות מול הנושים, האנשים, החברות והגופים להם חייבים כספים. זאת בניגוד להליכים אחרים של הסדרי חוב מול ההוצאה לפועל או הליכי חדלות פירעון.
ובהקשר של חדלות פירעון, הסדר מול הנושים הוא בהחלט אלטרנטיבה טובה יותר עבור החייב. ובמקרים רבים גם עבור הנושים, אחרת לא ירצו להגיע להסדר. וגם עבור הרשויות, ישנו עניין להפחית את העומס על בתי המשפט, הממונה על חדלות פירעון וההוצאה לפועל. לכן המדיניות והחוק מעודדים את הצדדים להגיע להסדר.
ועל מנת לעודד את הצדדים להגיע להסדר, נחקק גם תיקון 4 לחוק חדלות פירעון המכין את הקרקע עבור ההסדר.
הליך חדלות פירעון
כאשר חייב יחיד מגיע למצב של חדלות פירעון, הליך זה מציע לו את האפשרות להגיע להסדר שאחת ממטרותיו היא להחזיר את החייב לנקודת האפס. כלומר להתחיל מחדש את חייו ללא חובות.
רגע, זה לא כזה פשוט… ישנם תנאים מסוימים עבור ההליך, לרבות תום הלב של החייב בצבירת החובות.
מטרה שנייה של ההליך היא למצות את אפשרויות הגבייה, כלומר לדאוג גם לאינטרסים של הנושים הנפגעים מההליך. ולכן יגזרו על החייב תשלומים חודשיים והליך של מימוש נכסים על מנת לגבות את המקסימום האפשרי.
ישנם מקרים רבים בהם פשוט אין ברירה, וזהו המוצא היחידי עבור החייב; סוגיה אותה יש לבחון באמצעות עורך דין חדלות פירעון והסדרי חובות. אך יש לזכור כי זהו תמיד הליך קשה. הוא נמשך זמן רב, ובמסגרתו ישנן מגבלות שונות על החייב. ואם זה לא מספיק, יש לו גם השלכות שליליות על דירוג האשראי שלכם.
כך שבסופו של דבר זהו לא הליך אידיאלי, ולכן כדאי לכם לחתור לכיוון של הסדר נושים. אם תגיעו להסדר, תוכלו לעקוף את כל המגבלות הקשות של הליך פשיטת רגל.
אנו מציעים לכם לפנות אל עורך דין חדלות פירעון כבר בשלב זה – יצירת קשר.
האינטרס של הנושים
השאלה הבאה היא מדוע הנושים ירצו להגיע להסדר עם החייב? האם לא עדיף להם למצות את הגבייה באמצעות הליך חדלות פירעון? התשובה היא לא בהכרח, אך על הנושים לעשות חושבים וגם חישובים.
עליהם לקחת בחשבון כי הליך חדלות פירעון נמשך זמן רב, כלומר גם את המעט שהם יקבלו הם יקבלו בסופו של תהליך ארוך הנמשך כארבע שנים.
ישנה אי וודאות גדולה לגבי הסכום שיקבלו, אך לאור הנסיבות ברור כי זהו יהיה חלק קטן מהחוב. ולכן מסיבות אלו הם עשויים להעדיף לחסוך בזמן, תמורת וודאות ולהסכים על סכום ההחזר. כלומר במסגרת הסדר נושים הם (הנושים) יאלצו לוותר על חלק מהחוב.
תיקון 4 לחוק חדלות פירעון
תיקון 4 לחוק חדלות פירעון נועד על מנת לעודד חייבים ונושים להגיע להסדר לגבי החוב. בתחילתו הוא היה הוראת שעה שנועדה לסייע להתמודדות הכלכלית עם השלכות מגפות הקורונה. הוא נכנס לתקופה ב 18 במרץ 2021, אך תוקפו הוארך ונכון לרגע זה הוא בתוקף עד ה 17 במרץ 2025.
כאשר חייב נכנס להליך חדלות פירעון (לאחר שניתן צו לפתיחת הליכים) ישנה עצירה של הליכי הגבייה. תיקון 4 לחוק חדלות פירעון מאפשר לעצור את הליכי הגבייה עוד בטרם הוגשה בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון, מתוך מטרה לאפשר ניהול משא ומתן מול הנושים והגעה להסדר.
בזכות התיקון ניתן לפנות אל בית המשפט ולבקש בקשה לעיכוב הליכים זמני. עיקוב ההליכים ניתן לתקופה של שלושה חודשים, וישנה אפשרות הארכה בחודש נוסף; בית המשפט יעניק את הארכה במידה וישנו סיכוי סביר להגיע להסכם בפרק זמן זה.
אנו ממליצים לכם תמיד לעשות הכל עם עורך דין הסדרי חובות וחדלות פירעון. לא רק על מנת להגיש את הבקשה, אלא גם לצורך ניצול מיטבי של הזמן. עליכם לנצל את מרווח הנשימה לצורך התארגנות כלכלית, וזה עשוי לכלול מכירת נכסים.
הסדר נושים
חשוב לציין כי הסדר נושים בחדלות פירעון נעשה במסגרת הליכים משפטיים, וזהו לא סתם חוזה פרטי בין הצדדים. על בית המשפט לאשר את ההסדר ולהעניק לו תוקף משפטי.
כאשר בית המשפט מאשר הסדר נושים, זה מחייב את כל הנושים לרבות אלו שהתנגדו להסדר.
בשביל ליהנות מתיקון מספר 4 עליכם להגיש בקשה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב. את הבקשה מגיעים אל הממונה על הליכי חדלות פירעון. ישנו טופס נפרד עבור חייב יחיד ועבור תאגיד הרוצה לבקש את עיכוב ההליכים.
יש לצרף מסמכים, לרבות דוח על המצב הכלכלי של החייב והצהרת החייב, ולכן תמיד כדאי לעשות זאת עם עורכי דין לחדלות פירעון.
עורך דין הסדר נושים
חובות זהו נושא כבד וקשה להתמודדות, ולא רק במישור המשפטי אלא בעיקר במישור האישי. וזה מדגיש את הצורך בעורך דין לצורך חיסול חובות. עורך הדין יכול להסתכל במבט על ולנתח את המצב הכלכלי והמשפטי, ובהתאם לכך לרקום אסטרטגיה ליציאה מהחובות. אצלנו, במשרד עורכי דין מאור לוי, תוכל לקבל את מלוא התמיכה.
לאחר שיש לנו תכנית עבודה אנו יכולים להגיש בקשה לחדלות פירעון או להתמודד עם הליכים שונים בהוצאה לפועל. הכל בהתאם לנסיבות המקרה הפרטני.
אם הינך זקוק לעזרה בחיסול חובות, מחיקת חוב לבנק, ביטול הליכים בהוצאה לפועל או כל מה שקשור, פנה אל עורך דין חדלות פירעון מאור לוי.