בקשה לפירוק חברה יכולה להיות בקשה המוגשת על ידי גורמים שונים. זוהי יכולה להיות יוזמה של החברה עצמה, יוזמה של נושים ואפילו היועץ המשפטי לממשלה.
במקרים רבים הסיבה היא חדלות פירעון של חברה, אך זוהי אינה הסיבה היחידה. למשל יתכן כי החברה הוקמה לצורך הקמת פרויקט מסוים, ועכשיו כאשר הגיע לסוף דרכו בעלי החברה מעוניינים לסיים את פעילות החברה. או דוגמה אחרת יכולה להיות כאשר החברה פועלת באופן שאינו חוקי, למשל עוסקת בהלבנת הון, ומתבצע פירוק על ידי בית המשפט בתור יוזמה של היועץ המשפטי לממשלה.
בכל מקרה של פירוק חברה, מרצון, על ידי בית המשפט או בנסיבות של חדלות פירעון, תמיד ישנה מורכבות משפטית. אפילו כאשר מדובר בחברה שאין לה נכסים ואין לה חובות, עדיין ישנה פרוצדורה שצריכה להתבצע. כך שתמיד יש צורך בליווי משפטי, זאת באמצעות עורך דין פירוק חברות בעל ניסיון.
ובעניין זה הינכם מוזמנים לפנות למשרדינו (הוראות יצירת קשר בקישור).
פירוק חברות – בקשה לפירוק חברה
ישנן כמה אפשרויות של פירוק חברות בישראל:
פירוק מרצון – פירוק מרצון, כלומר ביוזמה של החברה, הוא הליך משפטי המנוהל על ידי החברה עצמה הבוחרת את הנאמן המופקד על הליך הפירוק. אך למרות כי החברה מנהלת אותו באופן עצמאי, ההליך מתבצע בפיקוח של רשם החברות ובין היתר נועד להבטיח כי לחברה אין חובות.
במקרים מסוימים ניתן להגיש בקשה לפירוק חברה מרצון בהליך מזורז. זהו מקרה המתאים לחברות קטנות שאין להן נכסים ואין להן חובות או הליכים משפטיים. ובעזרת עורך דין לפירוק חברות ניתן לעשות זאת זמן קצר.
פירוק על ידי בית המשפט – בית המשפט כידוע אינו יוזם הליכים, וגם כאשר זהו פירוק על ידי בית המשפט עדיין ישנו גורם היוזם את ההליך.
זוהי יכולה להיות בקשה של החברה המעוניינת להתפרק מרצון, אך בניהולו של בית המשפט. זוהי גם יכולה להיות בקשה של נושים או היועץ המשפטי לממשלה.
העילות לפירוק חברה על ידי בית משפט הן חוסר פעילות של החברה או מסיבות של טעמי צדק ויושר.
פירוק חברה בעקבות חדלות פירעון – כאשר חברה נקלעת לחדלות פירעון היא יכולה להיותה יוזמת של הליך הפירוק, אך גם הנושים או היועץ המשפטי לממשלה יכולים ליזום הליך חדלות פירעון של חברה בע״מ. לקריאה נוספת בעניין פירוק חברה לפי חוק חדלות פירעון.
בכל מקרה של חדלות פירעון של חברה, תמיד ההליך מתנהל בבית המשפט המחוזי.
בקשה לפירוק חברה
אז כיצד מתנהל הליך של פירוק חברה מרצון?
חיסול פעילות של חברה משמעותו התרוקנות החברה מנכסיה ומחיקתה של החברה כאישות משפטית. ולכן בקשה לפירוק חברה מחייבת הליך מסודר אשר ימנע מצב שבו החברה משאירה אחריה חובות ו/או עניינים משפטיים לא פתורים.
השלב הראשון הוא דרישה של תצהיר כושר פירעון. על הדירקטורים להכין תצהיר עבור רשם החברות המבטיח כי לחברה יכולת לפרוע את החובות תוך 12 חודשים.
השלב השני הוא החלטה של בעלי המניות. על הדירקטוריון לכנס את בעלי המניות ולבקש מהם לאשר את בקשת הפירוק ולמנות נאמן לצורך ביצוע הפירוק בפועל.
כינוס האסיפה צריך להתבצע תוך 90 יום ממועד הכנת התצהיר. יש לקבל את ההחלטה ברוב של 75% מהנוכחים באסיפה.
בשלב הרביעי, לאחר כינוס האסיפה הנאמן יקבל את הסמכויות של הדירקטוריון ומנכ״ל החברה על מנת שיוכל לבצע את הפירוק.
לאחר כינוס האסיפה, הנאמן צריך ליידע את רשם החברות על הפירוק ולהזדהות בתור זה האחראי על הליך הפירוק. כמו כן באחריותו להודיע לנושים על התהליך המתנהל.
בשלב החמישי רשם החברות ישנה את סטטוס החברה לסטטוס של ״פירוק מרצון״. יש לעשות זאת תוך 30 ימי עסקים מקבלת הודעת הנאמן.
השלב השישי הוא שלב הפירוק בפועל, שלב שעשוי להיות מורכב יותר בהתאם להיקף נכסי החברה ופעילותה.
זהו השלב שבו הנאמן מוכר את נכסיה החברה ומשלם את כל התחייבויותיה. גם כאשר החברה אינה חדלת פירעון, לעתים ישנן מחלוקות משפטיות ובעיות שונות העלולות לסבך את ההליך.
להזכירכם אנו מדברים בקשה לפירוק חברה מרצון, ולא מקרה של פירוק חברה עם חובות. ולכן ישנה אפשרות סבירה כי לאחר מימוש הנכסים ותשלום ההתחייבויות יוותרו עודפים אשר יחולקו לבעלי המניות.
לאחר שהנאמן סיים את מימוש הנכסים וכל התשלומים, עליו לתעד הכל בדוח מסכם אותו יש להגיש קודם כל לאסיפה הכללית. על האסיפה הכללית לאשר את הדוח המסכם.
לאחר כינוס האסיפה, יש להודיע לרשם החברות תוך 7 ימים על כינוס האסיפה ואישור הדוח המסכם. כמובן שיש גם לצרף את פרוטוקול הישיבה ואת הדוח עצמו.
רשם החברות בוחן את הדוח ומאשר את הבקשה תוך 30 ימי עסקים. אישור הבקשה משמעותו הסרת החברה ממאגר החברות ושינוי הסטטוס לחברה ״מחוסלת מרצון״.
בקשה לפירוק חברה – משרד עורכי דין מאור לוי
הגשת בקשה לפירוק חברה עשויה להיות הליך פשוט ומהיר, אך זאת בתנאי כי מתנהלים בצורה מסודרת ועם ליווי משפטי. משרד עורכי דין מאור לוי מציג ניסיון מעשי בתחום של פירוק חברות, לרבות מקרי פשיטת רגל חברה בע״מ או פירוק על ידי בית המשפט. אל תהססו לפנות לעזרתנו.