ביטול עיקול בהוצאה לפועל הוא דבר אפשרי, אך צריך לדעת איך לעשות זאת. וכמובן שתמיד רצוי לפעול באמצעות עורך דין הוצאה לפועל היודע לתת מענה לכל מצב.
זכרו כי עיקולים מוטלים על חייבים במסגרת הליכי הגבייה, כך שהסרת העיקול לא תמיד פותרת את הבעיה. לכן במקביל יש לבחון אפשרויות של סגירת חוב, וזוהי משימת העל של עורך הדין.
ביטול עיקול בהוצאה לפועל צריכים עורך דין? חפשו אותנו בפייסבוק.
עיקולים בהוצאה לפועל
עיקולים הם כלי שכיח שבו משתמשת ההוצאה לפועל לצורך אכיפת הגבייה. זהו כלי אפקטיבי המאפשר להטיל לחץ על החייב, וגם אמצעי מעשי למימוש נכסים לטובת סגירת חוב.
אך שום דבר בחיים אינו שחור ולבן, ולא ניתן להטיל עיקולים ללא שיקול דעת. ישנם מקרים שבהם העיקולים הופכים לנטל קיצוני מדי שפוגע לא רק בחייב, אלא באחרים התלויים בו בצורה לא צודקת. עיקולים יכולים לשבש את החיים בצורה משמעותית, לרבות פגיעה ביכולת להתפרנס. וכאשר אנו רוצים לגבות חובות, פגיעה ביכולת הפרנסה של החייב אינה משרתת את המטרה.
במאמר זה אדבר על כמה סוגי עיקולים שבהם משתמשת ההוצאה לפועל, ועל הגשת בקשה לביטול הליכים בהוצאה לפועל, כלומר ביטול עיקול בהוצאה לפועל.
עיקול חשבון בנק – עיקול חשבון הבנק מונע מהחייב גישה לחשבונות הבנק שלו. הבנק מקבל את ההוראה מרשם ההוצאה לפועל וחייב לשתף פעולה על פי חוק. לא ניתן לעשות זאת באופן גורף, ישנו סכום מינימלי שמוגן מעיקול.
אין פירוש העיקול מימוש מיידי של הכספים, זהו הליך יותר מורכב. כמו כן ההוצאה לפועל צריכה לספק התראה לפני הטלת העיקול. ואם התקבל עיקול, זהו הזמן לפנות אל עורך דין לענייני הוצאה לפועל על מנת לנסות לעצור זאת.
עיקול נכסי מקרקעין – עיקול נכס מקרקעין מתבצע באמצעות רישום בטאבו. כך ניתן למנוע מהחייב למכור או להעביר את הנכס. כמו כן שום בנק לא יעניק משכנתא על נכס מעוקל.
עיקול מיטלטלין – עיקול מיטלטלין הוא עיקול של כל נכס שאינו דירה או מקרקעין. למשל זהו יכול להיות הרכב, פריטי ריהוט, מכשירי חשמל יקרים. אך שימו לב כי ישנן גם הגבלות ולא ניתן להטיל עיקול על כל דבר.
לאחר העיקול לחייב ישנה תקופת זמן של 14 יום לצורך תשלום החוב. במידה ולא יעשה זאת תתבצע מכירה של נכסי המיטלטלין לצורך תשלום החוב.
ביטול עיקול בהוצאה לפועל
אז כיצד מתבצע ביטול עיקול בהוצאה לפועל?
על החייב להגיש בקשה, כמובן שרצוי לעשות זאת באמצעות עורך הדין המייצג אותו. במידה וישנה הצדקה לבקשה, ההליכים יבוטלו. אפשרות אחרת היא פנייה אל הזוכה על מנת שיאשר לבטל את העיקול.
את הבקשה יש לעשות באמצעות טופס 214 – בקשה לביטול או עיכוב או חידוש הליכים והגבלות. בין אם זוהי בקשה לביטול עיקול צד ג׳, בקשה לביטול עיקול מקרקעין או ביטול עיכוב יציאה מהארץ – כל הבקשות נעשות באמצעות אותו הטופס.
ביטול עיקול בהוצאה לפועל דורש בחינה מדוקדקת של כל מקרה והתאמת האסטרטגיה הנכונה. עלינו למצוא את הנימוקים לצורך ביטול העיקול, ואלו צריכים לעמוד במבחן החוק. להלן כמה דוגמאות.
בקשה לביטול עיקול מקרקעין – עורך דין ביטול עיקול בהוצאה לפועל יבחן את המקרה ויחפש את הנימוק הנכון. למשל זוהי יכולה להיות טענה לעיקול לא מידתי ביחס לגודל החוב, פגם בהליך העיקול או אולי קיומו של הסדר חוב המייתר את הטלת העיקול.
ביטול עיקול משכורת – הדבר הראשון שאנו בודקים הוא גובה השכר. ישנם סכומים המוגנים על פי חוק הגנת השכר ולא ניתן לעקל אותם. ובמקרים רבים בעלי החוב הם בעלי הכנסה נמוכה ולכן זכאים להגנה זו. כמו כן אנו יכולים לטעון, ובצדק, כי עיקול המשכורת פוגע ביכולת הקיום של המשפחה וזהו צעד שאינו מידתי.
ביטול עיקול חשבון בנק – כמו בכל המקרים, תשלום החוב או הגעה להסדר חוב מייתרת את העיקול. לכן במקרים רבים הדרך לביטול העיקול עוברת דרך ניהול משא ומתן מול הנושה או הסדר חוב בהוצאה לפועל.
ביטול עיקול בהוצאה לפועל – עו״ד ביטול עיקולים בהוצאה לפועל
עורך דין מאור לוי מביא איתו ניסיון רב בהתנהלות מול ההוצאה לפועל, ובעיקר הסדרי חובות. אנו מכירים היטב את המצבים המייאשים הללו. הנושים מפעילים הליכי גבייה הכוללים מגבלות שונות ועיקולים. החייבים נמצאים במצוקה גדולה, ולמרות הלחץ עליהם הם אינם מסוגלים לשלם את החוב ואינם יודעים מה לעשות.
זהו הזמן לקחת נשימה עמוקה ולפנות אל עורך דין ביטול עיקולים בהוצאה לפועל. אנו יודעים לתת לכל לקוח מענה, מהתמודדות עם העיקולים ועד פתרונות של הסדרת חוב.
אנו נבחן את נסיבות המקרה ובהתאם לצורך נגיש בקשה לעיכוב הליכים, בקשה לביטול הליכים ובמקרים קיצוניים בקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון.
כל חייב זקוק לפתרון אישי, ולכן הכל מתחיל בפגישת ייעוץ במשרדנו. עו"ד מאור לוי, בוגר תואר במשפטים וחבר לשכת עורכי הדין, מוסמך לעריכת ייפוי כוח מתמשך משנת 2018, מביא ניסיון עשיר בחדלות פירעון ודיני מקרקעין, ופועל במסגרת הסיוע המשפטי לתרומה לקהילה.
–